09.06.2018 Міжнародний фестиваль «Полтавська Галушка»

09 червня 2018 року на Соборній площі у Полтаві вперше відбувся Міжнародний фестиваль «Полтавська Галушка». Організатором гастрофестивалю стала газета «Полтавський вісник», а ідейною натхненницею свята – її головний редактор Лариса Семеняга.

На гастрофестивалі кожен зміг не лише спробувати різні види галушок, а й дізнатися про таємниці їх приготування, а то й спробувати приготувати їх самостійно за традиційними рецептами полтавських господинь.

Окрім концертної програми, яка тривала одночасно на двох сценах, до уваги гостей фестивалю були численні майстер-класи, виставки виробів майстрів народного мистецтва, експозиція робіт факультету технології та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, а також показ моделей одягу, виготовлених студентами навчального закладу.

На міжнародний гастрофестиваль було запрошено викладачів та співробітників Інституту Конфуція Каразінського університету. Колектив Інституту Конфуція на чолі з директором з китайського боку Дін Шивеном продемонстрував гостям фестивалю майстер-клас із приготування «китайських галушок» – пельменів цзяоцзи.

«Пельмені – це наша національна страва. Начинка може бути з будь-якого м’яса або навіть овочів, але ми їх ліпимо тільки на Новий рік або інше дуже значуще свято. Сюди приїхали показати, що вони відрізняються від, наприклад, російських пельменів. Люди цікавляться китайською мовою та культурою, тому ми приїхали представити нашу країну та наш інститут» – розповів викладач Інституту Конфуція Чень Чунься.

На завершення гастрофестивалю викладачі Інституту Конфуція показали невелику концертну програму, майстер-клас з каліграфії та традиційну чайну церемонію.